donderdag 6 maart 2014

Hartenstraat

- Liefde is overal, maar soms is de overkant ver genoeg -

Bracha van Doesburgh, Tygo Gernandt, Dio, Manuel Broekman, Susan Visser, Jan Kooijman en ga zo maar door. Een lijst van grote Nederlandse acteurs, allemaal in één film. Donderdag 13 maart gaat de romantische komedie Hartenstraat in première, het regiedebuut van Sanne Vogel. Niels Geuzebroek heeft de titelsong van Hartenstraat gemaakt, vanzelfsprekend Street of Hearts genoemd.

Hartenstraat speelt zich af in de negen straatjes in Amsterdam, een ´dorp´ in de grote stad. De personages, waaronder Bep en Aart en Rein en Jacob, zijn allemaal op zoek naar liefde. Behalve Daan. De mooie modeontwerpster Katje wordt zijn nieuwe buurvrouw, maar hij lijkt niet van haar onder de indruk. Totdat Katje Daan benadert op een datingsite.

Vogel vertelt aan De Telegraaf dat zij voor de film veel inspiratie heeft gehaald uit haar eigen leven. Tijdens het uitgaan ervaart ze vaak hilarische situaties die zo in een film zouden passen. Zelf is Vogel gek op romantische komedies, waardoor de keuze voor het genre van haar eerste film als regisseur al snel was gemaakt. Ze maakt zelfs een vergelijking tussen Hartenstraat en Notting Hill (Roger Michell, 1999) waarbij ze de hoofdpersonages reëel noemt en de bijpersonages wat meer karikaturaal.

Vogel houdt rekening met het mogelijke commentaar op haar regiedebuut van critici. Zo zegt zij in een interview met De Volkskrant dat er recensenten zijn die haar altijd slecht beoordelen. Maar ze laat zich niet kennen - ze maakt wat ze zelf wil en wil geen concessies doen.

Ik ben benieuwd! De Nederlandse film lijkt de laatste paar jaren in de lift. Denk bijvoorbeeld aan Alles is liefde (Joram Lürsen, 2007) en Bro's before ho's (Steffen Haars en Flip van der Kuil, 2013). Wat verwachten jullie van het regiedebuut van Sanne Vogel? Gaan jullie 13 maart naar de bioscoop?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten